Man stiftede en crowdfundingforening

Crowdfunding er blevet kaldt “den nye andelsbevægelse” – det her med, at iværksætteren med den gode ide går uden om bankerne, og skaffer penge til sit projekt via nettet, hvor hundrede eller tusinder kan være med til at investere og komme med ideer.

airtameEt eksempel er danske Airtame, som laver en dims, der trådløst sender skærmbilledet fra computeren til tv’et eller projektoren, så man undgår kabel-baks når man fx skal netflixe eller vise feriebilleder i stuen. Det var der mange der synes var en god ide, og Airtame slog rekord da de skaffede 1,26 mio. dollar. Det oprindelige mål på 160.000 dollar nåede de på bare 12 dage. Andre danske eksempler tæller Fingersurfers, Vaavud, som gør din telefon til en vindmåler, samt løbeuret Leikr.

Onsdag blev Dansk Crowdfundingforening stiftet. De to initiativtagere Michael Eis og Frederik Ploug Søgaard vil udbrede kendskabet til crowdfunding, “fremme en demokratiseringsproces, hvor pengene kommer tilbage til folket”, og fjerne sten på vejen, hvor regler er uklare eller direkte stiller sig i vejen.

[opdateres]

DK Crowdfundingforening - banner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.