Troldmandens kaffeværksted

Jeg har holdt stedet under observation i ugevis, kastet nysgerrige blikke gennem vinduerne, og fra altanen fulgt folk rumsteret i sene aftentimer. Lignede en lukket fest.

The Lab er den skæve lillebror til Café de la Presse og Café du Sablon i Bruxelles. Det bugner af udstyr med skær af folkeskolens kemilokale: Glaskolber, vægte, og anskuelighedstavler. cold_drip

Her nørdes igennem på alt der rimer på kaffe. Stedet tjener som træningslejr og eksperimentarium for cafeansatte, som kursussted for betalende entusiaster, og ind i mellem altså også som café.

“Vi holder åbent når solen skinner”, forklarer manden bag disken, da de omsider slår dørene op. Han viser sig senere at være Francois Lafontaine, ejeren af hele molevitten. Han er kaffepioner i en by, der endnu ikke har haft den lattebølge, der skyllede over København for en ti års tid siden. Selv på ellers gode cafeer er det ikke et særsyn af der serveres automat(isk)kaffe.

Udendørsservering på umage borde og stole, skævt på brosten. Og jo, her er også et stykke kage, men det handler altså om kaffe.

theLab-outside

Her drøfter man gerne hvilken type flaskevand, der har de optimale egenskaber. Du kan få espresso i samtlige afskygninger, men i visse sammenhænge er det simpelthen at begå vold mod bønne og menneske, får jeg at vide.

Fx skal dagens Burundi-bønne helst brygges som filterkaffe (“pour-over”), for at yde citrusaromaen retfærdighed – og så kommer der ellers sving i den Bluetooth-forbundne vægt, der dokumenterer, hvordan vandet fordeles jævnt over den samlede bryggeperiode.

anskuelighedstavle_kaffe_theLab
“Coffee basic”

Kaffe kunne godt blive det nye surdej for mig. Har foreløbig anskaffet mig en af de her sekskantede espressokander til komfuret. Det er ganske uskyldigt, men kan jo gribe om sig. Francois starter først sine kurser i september, men indtil da kan man stikke forbi til gourmetkaffe når solen skinner.

the LAB,
Rue Ernest Allard 41
1000 Bruxelles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.